Ik ben geboren (1983) en getogen Bredanaar, trotse echtgenoot van Aniek en vader van Job en Nina. Na mijn studie Bestuurskunde in Tilburg en Leuven (B),  heb ik tussen 2009 en 2015 in het Europees Parlement achter de schermen gewerkt als medewerker voor de CDA delegatie. Vanaf maart 2015 heb ik het bedrijfsleven geadviseerd op het gebied van duurzaamheid, als adviseur bij een groot consultancykantoor. Op 2 juli 2019 ben ik officieel benoemd als Europarlementariër.

Sinds 2007 ben ik lid van het CDA. Voor mij is het CDA de partij van het verstandige midden, van verantwoordelijkheid nemen en je kunnen verplaatsen in een ander. Maar ook van grenzen stellen waar nodig, omdat we nu eenmaal samen leven in onze maatschappij.

Ik vond het dan ook zeer eervol dat ik enige jaren voorzitter mocht zijn van de lokale afdeling van het CDA in mijn eigen stad Breda. Samen met een club vol energie, hebben we met jong en oud gebouwd aan een sterk CDA in de stad en de omliggende dorpen.

In 2019 kwam de mogelijkheid om me kandidaat te stellen voor het Europees Parlement. Omdat ik vind dat we de samenwerking met andere lidstaten in de EU nodig hebben voor het beschermen van vrede en welvaart in Nederland én omdat ik vind dat er ook heel veel beter kan in de EU heb ik me kandidaat gesteld. Met 28.579 stemmen, ruim boven de voorkeursdrempel, heb ik een zetel gekregen in het Parlement. Ontzettend eervol en een grote verantwoordelijkheid, waarmee ik iedere dag met veel energie aan de slag ben. Niet alleen in de grote gebouwen in Brussel, maar juist ook in Nederland op werkbezoek bij bedrijven en organisaties of in gesprek met mensen. Zo ontdekken we samen de kansen en belemmeringen van Europees beleid in Nederland, waarmee ik in Brussel (en helaas ook in Straatsburg) aan het werk kan.

Ondanks mijn prachtige functie probeer ik altijd tijd te maken voor andere dingen. Zo probeer ik regelmatig (toegegeven, bij mooi weer) op de racefiets te springen of een potje te tennissen. Ik ben hartstochtelijk supporter van NAC Breda en probeer met mijn seizoenkaart zoveel mogelijk Avondjes NAC te bezoeken. Maar het allerbelangrijkste en allerleukste is natuurlijk tijd doorbrengen met mijn zoontje, dochtertje en vrouw, buiten wandelen of naar de speeltuin, of lekker binnen op de bank.

Mijn team

Gelukkig doe ik al het werk in het Europees Parlement niet alleen. Met Lorenzo, Fabienne, Willem en Wendy heb ik een geweldig team!

Lorenzo Essoussi:

Regionaal beleid en transport

Fabienne Remer:

Lokaal medewerker

Willem van Laatum:

Industrie, energie, digitalisering

Wendy Duyvestijn:

Lokaal medewerker

U kunt mijn hele team bereiken via onderstaande contactgegevens:

Tel.: 0032 2 28 45623 

E-mail: tom.berendsen@ep.europa.eu