Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die per 1 januari het team van CDA-Europarlementariër Tom Berendsen komt versterken. Heb je een passie voor Europese politiek en wil je graag een gedreven Europarlementariër ondersteunen in het vormen van Europees beleid? Dan is deze functie iets voor jou! Tom Berendsen is lid van de commissies voor industrie, energie en onderzoek (ITRE), regionale ontwikkeling (REGI) en transport en toerisme (TRAN). Wij zoeken een gedreven collega die hem daarbij kan ondersteunen. Je komt te werken in een klein en gezellig team dat naast Tom Berendsen bestaat uit twee collega’s in Brussel en twee collega’s in Nederland.

Wat ga je doen?

 • Je denkt strategisch mee en houdt ontwikkelingen in Europa en Nederland bij;
 • Je vertaalt je kennis en ideeën naar opiniestukken, persberichten en teksten voor sociale media;
 • Je bent medeverantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen het team, het begeleiden van bezoekersgroepen, voorbereiden van evenementen en het reageren op publieksvragen;
 • Je helpt met het bedenken en opstellen van parlementaire rapporten en amendementen en ondersteunt de Europarlementariër in onderhandelingen;
 • Je onderhoudt contacten binnen de Europese instellingen, de Tweede Kamer, belangenorganisaties en het CDA;

  Wat zoeken we?
 • Je hebt sterke mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel Nederlands als Engels;
 • Je bent enthousiast en hebt energie om met nieuwe voorstellen te komen en om ideeën en (mini)campagnes uit te werken;
 • Je brengt graag structuur aan in je werk, behoudt goed overzicht en gaat nauwkeurig te werk;
 • Je hebt een brede interesse in (Europese) politiek;
 • Je hebt een relevante en afgeronde HBO- of WO- opleiding;
 • Je hebt affiniteit met en belangstelling voor het CDA; Omdat we in een klein team intensief samenwerken is het van groot belang dat je een teamspeler bent. Daarnaast is het Europees Parlement een dynamische werkomgeving waar geen dag hetzelfde is, wat enige flexibiliteit vereist. Affiniteit met het werken met verschillende culturen en nationaliteiten is een pre.

De standplaats is Brussel, met regelmatige werkreizen naar Nederland en Straatsburg. Je werkomgeving is internationaal, intensief en zeer afwisselend. Het salaris voor deze functie is conform de salarisschalen van het Europees Parlement voor Accredited Parliamentary Assistants (APA’s) en afhankelijk van je leeftijd en specifieke werkervaring. Geïnteresseerd? Dan horen wij het graag! Stuur je beknopte motivatiebrief met cv uiterlijk 21 november 2022 om 12u00 naar: tom.berendsen@ep.europa.eu onder vermelding van sollicitatie medewerker Tom Berendsen. Gesprekken met de uitgenodigde kandidaten zullen plaatsvinden op 28 november en 1 december. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Lorenzo Essoussi via het bovenstaande e-mailadres of telefonisch via +32 228 38623.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment